Balustrade/hekwerk/leuningen

Balustrade
De balustrade wordt meestal gemaakt in lijn met het trapleuning systeem. De balustrade is leverbaar in RVS of in staal in iedere gewenste RAL-kleur. Graag adviseert Metaalindustrie-Zaanstad u als het gaat om het maken van een bijpassende balustrade bij een reeds bestaande trap. Een aantal voorbeelden uit het scala aan mogelijkheden; glazen panelen, plaatstalen geperforeerde platen, gaasprofielplaten, staaldraden etc.

Leuningsysteem
De meeste leuningsystemen zijn toe te passen op de verschillende typen trappen. Het leuningsysteem bestaat uit balusters, knieregels en handleuningen, welke allen naar wens gekozen kunnen worden. De handleuning is mogelijk in een gewalste buisleuning in verschillende diameters of in een kunststof leuning. Op de fotos ziet u verschillende mogelijkheden. De leuningsystemen zijn los verkrijgbaar.

  • Balusters: van staalprofiel 25 x 25 mm of rond 30 mm. Strip 50 x 8, T profiel, balusters rond 20 mm, sierspijlen etc.
  • Knieregels: gewalst buisprofiel rond 15 mm, rond 20 mm, rond 25 mm, r.v.s staal draden met spanners etc.
  • Handleuning: kunststofleuning (mipolan) in diverse kleuren of een gewalste buisleuning rond 35 mm, rond 42 mm, rond 50mm etc.
  • Hekwerken in staal conform de trapleuning systemen. In staal of r.v.s.
  • Plaatstalen geperforeerde platen of gaasprofielplaten, glazen panelen.

Losse trapleuningsystemen
Het losse trapleuningsysteem is wordt veel toegepast op bestaande spiltrappen zonder leuning of ter vervanging van een geheel of gedeeltelijk defecte trapleuning.

Dit systeem past op iedere spiltrap ongeacht de hoogte of de diameter van de trap. De trapleuning bestaat uit een vierkante of ronde leuningspijl per trede, compleet met alle bevestigingsmaterialen. De handregel is van kunststof en is leverbaar in de kleur zwart of wit. Het staalwerk is onbehandeld. In onderstaande tabel staan de prijzen opgenomen (ex. BTW, levering als bouwpakket af fabriek, ongemonteerd). Graag maken wij voor u een prijsopgave als u het leuningsysteem door onze medewerkers wilt laten monteren.

Prijzen los leuningsysteem
prijs vierkante leuningspijl per trede € 32.50
prijs ronde leuning spijl per trede € 36.50
prijs per leuning spijl gemoffeld in zwart of wit € 9.50


prijzen excl. b.t.w. levering af fabriek als bouwpakket. montageprijs op aanvraag.