Vlucht- en brandtrappen

Vlucht en brandtrappen/ fabriekstrappen:
Voor vlucht- en brandtrappen valt de keuze meestal op spiltrappen met anti-sliptreden die aan de spil worden gelast. Deze trap is leverbaar in diverse uitvoeringen en met verschillende leuningsystemen, kooiconstructies en kleuren. Standaard bij vlucht- en brandtrappen is het aanbrengen van een coating middels thermisch verzinken, dit om roestvorming van de trap te voorkomen. Vrijwel alle afmetingen zijn mogelijk.

Bij fabrieken worden veelal specifieke eisen gesteld aan de trappen, zowel voor de binnen- als voor de buitensituaties. Afhankelijk van de eisen kan een standaard trap toegepast worden of kan een speciale trap ontworpen worden.

Afmetingen
De vlucht- en brandtrappen zijn standaard leverbaar in de straal van 600, 700, 800, 850, 900, 950, 1000, 1100 en 1200 mm. De hoogte van de trap wordt door de verdiepingshoogte bepaald. De trappen worden op maat van de verdieping geproduceerd. Bij trappen met een afwijkende afmeting heeft Metaalindustrie-Zaanstad BV veel ervaring in het realiseren van goede oplossingen.